Updates oktober 2021

Video horsmakreel

Deze maand hebben we de horsmakreel in de spotlights gezet, de vis waar het voor Hokkai allemaal mee begon. Wist jij dat onze horsmakreel wordt gevangen in de Noordzee? En dat deze vis niets te maken heeft met de ‘gewone makreel’? In een video van Hokkai Suisan en het Nederlands Visbureau vertelt Marinus alles wat je wilt weten over de horsmakreel; een speciale vis waar je veelzijdig mee kunt koken.

Oden set

Hokkai Recept: Oden set

Oden is een eenpansgerecht met heerlijke producten, zoals surimi en verschillende soorten viskoekjes. Het is heel simpel te bereiden en je kunt zoveel ingrediënten toevoegen als je zelf wilt. Met onze Oden Set maken we het je makkelijk en zet je in een mum van tijd een heerlijke Japanse visfondue op tafel. In dit nieuwe Hokkai Recept lees je hoe. 

Certificaat Japanese Culinary Academy

Onze collega Rolando heeft de bronzen badge van de Japanese Culinary Academy behaald! Een enorme prestatie, waarvoor hij zowel een theoretisch als praktisch examen moest afleggen. “Niet alleen leerde ik over alle aspecten die de Japanse keuken zo bijzonder en speciaal maken, ook heb ik verschillende Japanse kook- en snijtechnieken bestudeerd en veelvuldig geoefend. Ik heb de eer om samen met chef Ohtawara te werken, hij heeft mij veel feedback gegeven waarmee ik mijn techniek en kennis naar een hoger niveau kon tillen.” Wij zijn trots op Rolando en zijn certificaat!

Hokkai Kitchen

Verse sushi en sashimi

Iedere woensdag tot en met zaterdag zijn wij nog steeds geopend voor sushi take away. Bij Hokkai Kitchen bestel je sushi en sashimi van hoge kwaliteit. Ervaar het zelf en plaats jouw bestelling op www.hokkaikitchen.nl. Maak een keuze uit een van onze sushisets of stel er zelf een samen en geniet thuis van een culinaire maaltijd.

Bestel sushi of sashimi

Hokkai Tutorial: How to make nabe

In deze Hokkai Tutorial laat chef Ohtawara zien hoe hij nabe maakt. Nabe is een traditioneel Japans gerecht dat bestaat uit zelfgemaakte bouillon, waar je allerlei visproducten en groenten in kookt. In Japan is deze hotpot niet alleen een feestelijk gerecht, maar ook een feestelijke manier van eten. Met z’n allen rondom de pan op tafel geeft een gevoel van saamhorigheid, wat zeker in de wintermaanden heel belangrijk is.

2021 © HOKKAI GROUP