Hokkai at Home: Makreel met groenten uit de oven

Hokkai at Home bij Emilie (30) uit Amsterdam: “In de keuken ben ik helemaal op mijn plek. Ik houd ervan om nieuwe producten en gerechten uit te proberen. Sinds een tijdje eet ik minder vlees en kook ik vaker met vis. Daarom was ik op zoek naar meer variatie en zodoende kwam ik bij Hokkai Suisan uit. Het assortiment is zo uitgebreid, dat ik bij mijn eerste bestelling niet kon kiezen en voor de Hokkai Versvries Box ging. Ik ontving (gemarineerde) filets, sashimi, hapjes en zelfs een curry bij mij thuis. Allemaal van topkwaliteit! Mijn vriezer is inmiddels bijna leeg, dus tijd om weer een bestelling te plaatsen. Deze keer weet ik beter welke visproducten ik wil uitproberen.”

Hoe maak je dit gerecht?

Ingrediënten (voor 2 porties)

 • Saba Miso Zuke (makreel gemarineerd in misosaus)
 • 1 paksoi
 • 1 aubergine
 • 1 zoete aardappel
 • 1 el zonnebloemolie
 • 1 rode peper
 • 2 tenen knoflook
 • 1 el sesamolie
 • 1 el sesamzaadjes

Misosaus

 • 2 el misopasta
 • 2 tl honing
 • 2 tl sesamolie
 • 2 el zonnebloemolie

Garnering

 • Furikake
 • Bosui

Bereiding

 1. Ontdooi de makreel een half uurtje in de verpakking in koud water.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Maak een sausje van de misopasta, honing, sesamolie en zonnebloemolie.
 4. Snijd de aubergine in en smeer de misosaus eroverheen met een kwastje.
 5. Snijd de knoflook en peper fijn. Was de zoete aardappel, snijd in stukjes en meng met de zonnebloemolie, knoflook en peper.
 6. Zet de aubergine en de zoete aardappel 45 minuten in de voorverwarmde oven.
 7. Snijd de paksoi en bak in sesamolie met sesamzaadjes.
 8. Bak de makreel in een andere pan in zonnebloemolie op laag vuur voor ongeveer 10 minuten.
 9. Haal de groenten uit de oven en strooi de bosui en furikake over de aubergine.
 10. Verdeel de vis en groenten over twee borden en schenk twee glazen (rode) wijn in.

Heb je net als Emilie ook gekookt met Hokkai? Wij zien jouw creaties als thuiskok graag terug op social media onder de hashtag #hokkaiathome

どうぞ召し上がれ! Eet smakelijk!

2021 © HOKKAI GROUP
0